Pitkäperjantai
Mark.15:33−41


Pelkosenniemen_kirkon_alttaritaulu_leisk
                                       Pelkosenniemen kirkon alttaritaulu


Jeesuksen ristiinnaulinneet roomalaiset sotilaat eivät tehneet eroa syyttömän ja syyllisen välillä. He olivat tottuneet panemaan toimeen raakuuksia, kun heitä käskettiin tekemään niin.

Kuitenkin Jeesuksen ristinkuolema kosketti myös hänen ristiinnaulitsijoitaan. Kun Jeesuksen kuolinhetkellä tuli täydellinen pimeys, ja maa järisi, paljon nähnyt sadan päällikkö tunsi, että tilanne ei ollut hänen hallinnassaan.

Ehkä sinä iltapäivänä Golgatalla tapahtui paljon muutakin, mikä vaikutti voimakkaasti roomalaisiin sotilaisiin. Tiukkojen komentosanojen sijasta sadan päällikön oli pakko tunnustaa:


−   Tämä mies oli todella Jumalan Poika!

Siellä, missä ei tunneta Jeesusta Kristusta ja hänen kuolemansa ja ylösnousemisensa voimaa, usein ihannoidaan fyysistä voimaa, joukkovoimaa tai koneiden ja aseiden voimaa. Kuitenkin ainoa valta, joka pysyy, on Kristuksen uhrivalta.

Hän on virheetön Jumalan Karitsa, joka kääntää syyllisten sydämet taivaallisen Isän puoleen, avaa nyrkkiin puristuneet kädet ja vapauttaa ne, jotka ovat sielunvihollisen kahleissa.


Jos olemme uskollisia Kristukselle, saamme kuulua niihin, joiden kautta hänen nimensä tulee tunnetuksi kaikkialla maailmassa. Jeesus sanoo: "Älä pelkää, pieni laumani. Teidän Isänne on päättänyt antaa teille valtakunnan." (Luuk.12:24).

Kaikkivaltiaan Jumalan päätösten toteutumista ei voi estää kukaan eikä mikään.