Jouluyö

2166914.jpg

 

Luukkaan jouluevankeliumissa enkelit ilmoittavat paimenille:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

"Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä."  (Luuk.2:11).

Voiko Pyhä ja Korkea Jumala tulla lähemmäksi ihmistä muuten kuin syntymällä ihmiseksi ja elämällä ihmisen elämän?

Jeesuksen syntymän yönä tapahtui käsittämätön asia: ääretön, kaikkivaltias Jumala tuli avuttomaksi ihmislapseksi.

Hän tuli lapseksi, jota oli ruokittava äidinmaidolla, suojattava kapaloilla ja pidettävä sylin lämmössä.

Maailmankaikkeuden Luoja ja Herra tuli pieneksi ja heikoksi, jotta me ihmiset uskaltaisimme tulla piiloistamme hänen luokseen ja saada anteeksi syntimme.

Sana tuli lihaksi ja sui keskellämme, jotta ottaisimme hänet vastaan, pääsisimme Jumalan lapsiksi ja perisimme iankaikkisen elämän.

Kristuksen syntymä on Jumalan vastaus sanattomaan kaipaukseemme ja sisimpämme pohjattomaan yksinäisyyteen, sillä

"Korkeudesta saapuu luoksemme aamun koitto. Se loistaa pimeydessä ja kuoleman varjossa eläville, se ohjaa jalkamme rauhan tielle."  (Luuk.1:78b-79).

"Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille, ja se kasvattaa meitä hylkäämään jumalattomuuden ja maailmalliset himot ja elämään hillitysti, oikeamielisesti ja Jumalaa kunnioittaen tässä maailmassa, kun odotamme autuaan toivomme toteutumista, suuren Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kirkkauden ilmestymistä."  (Tit.2:11-13).

Toivotan kaikille lukijoilleni siunattua ja rauhallista Vapahtajan, Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlaa.